Pasul 8: Polișarea


Mașina dumneavoastră ar putea străluci de curățenie și vopseaua nu ar trebui să se ascundă de razele soarelui. Există un procedeu prin care vopseaua poate să pară nouă: polișarea.

Polișarea nu are doar avantaje vizuale. În acest proces, mașina este protejată corespunzător împotriva noilor depuneri de pe vopsea.

Poți desigur să lași polișarea mașinii pe mâinile unui expert, dar acest lucru poate fi costisitor. Cu ghidul potrivit vă puteți lustrui mașina cu ușurință.
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Curățarea vopselei

———————-
De ce ai nevoie:
- o mașină curățată
- substanță de curățat vopseaua 
- burete
- cârpă din microfibră
———————-

Inainte de a începe lustruirea verificați dacă vopseaua este netedă sau sunt părți dure. În cazul părților dure tratați vopseaua cu un agent de curățare.

Aplicați substanța de curățat folosind un burete moale printr-o mișcare circulară, apoi aplicați cu o cârpă din microfibră tot într-o miscare circulară.

NOTĂ: Înainte de lustruirea mașinii asigurați-vă că aceasta a fost spălată. Acest lucru necesită o atenție deosebită deoarece orice tip de murdărie poate zgâria vopseaua în timpul lustruirii. Pentru a obține cele mai bune rezultate asigurați-vă că parcați mașina la umbră.
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Selectarea poliȘĂrii

 

Pentru utilizare manuală, substanța pentru polișat trebuie să fie compatibil cu piesele din plastic sau cauciuc.

În special sunt potrivite produsele 2 în 1. Acestea conțin și o ceară care protejează vopseaua mașinii pe termen lung.

NOTĂ: Dacă substanța pentru polișat nu este compatibilă cu piesele din plastic sau cauciuc, acoperiți zona înainte de lustruire. În caz contrar zonele negre pot deveni gri.
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Aplicarea polișării


———————-
De ce ai nevoie:
- substanță de polișat
- cârpă sau burete pentru lustruire
- cârpă din micorfibră
———————-

Tratează vopseaua folosind un polișator și o cârpă sau un burete utilizând o mișcare circulară începând cu partea de sus. Folosiți mereu aceeași presiune.

După ce ați terminat de polișat, frecați mașina cu ajutorul substanței rămase. Aplicați o presiune ușoară în sens invers al polișării.

NOTĂ: Concentrați-va pe zone mai mici și evitați tratarea simultană a întregii mașini. În cazul uscării substanței de lustruit pe suprafața mașinii, aceasta va deveni dificil de îndepărtat.
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Verificare finală

Când toate părțile mașinii au fost tratate, verificați mașina din nou pentru a evita apariția reziduurilor în urma lustruirii.

aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Springmyride Life-Hack

 

Îndepărtarea rapidă și ușoară a autocolantelor

Utilizați uleiul multifuncțional WD40 pentu a elimina autocolantele sau reziduurile autocolante de pe mașină.