pasiunea noastră

de la idee la jantele de pe mașina ta

Cinci-, șapte- sau o jantă cu multe spițe? Spițe încrucișate sau duble? “Cel mai important lucru este pasiunea,” explică designerul șef AEZ Christian Haderer. “Încă din adolescență eram pasionat de două lucruri – mașini și design,” spune designerul. Ca producător de componente care țin de siguranța automobilului, pasiunea este unul dintre cele mai importante aspecte la AEZ. Acest “motto pentru viață” se reflectă în toți pașii procesului de dezvoltare, de la prima schiță și până la produsul finit.

Producția AEZ “Fabricat în Germania”
Pe parcursul întregului proces de producție, toate jantele din aliaj ușor sunt supuse la diferite teste, conforme celor mai stringente criterii de siguranță pentru acuratețe dimensională, omogenitatea materialului, condiții de suprafață, densitate, și defecte vizuale. Noile modele și dezvoltarea de noi jante sunt inspectate de către TÜV Austria și TÜV Nord pentru determinarea capacității de a suporta sarcinile declarate, înainte de aprobarea producției. 

Pașii esențiali sunt lucrați manual 
În ciuda unui nivel mare de automatizare, factorul uman este esențial în procesul complex de poducție al jantelor AEZ. Fabricarea de jante din aliaj se face printr-un procedeu de turnare la joasă presiune, în care aluminiul lichid este presat din partea de jos în matrița permanentă – matrița jantei – prin utilizarea unui sistem de conducte. Aceasta este urmată de îndepărtarea precisă a bavurilor în cadrul unui procedeu post tratament și este făcută manual. Pasul următor, găurile pentru prezoane și gaura pentru valvă prind contur.

Vopsire SR3
Această abreviere înseamnă “Salt Resistant - Rezistent la Sare” în timp ce numărul se referă la procesul cu 3 straturi – grund, vopsea, lac. Grundul este întotdeauna o vopsea sub formă de pudră, foarte dură, de culoare neagră sau gri deschis, aplicată electrostatic și apoi “coaptă la” 210°C timp de 45 de minute. Realul “purtător de culoare” este un strat modern de vopsea lichidă aplicat la aproximativ 180°C. Ca și sigiliu transparent și primă linie de apărare împotriva factorilor de mediu, se folosește un lac transparent de calitate. 

Haos organizat 
Are 49 de metri lățime, 100 de metri lungime și 24 de metri înălțime, și la interiorul lui este un real haos. Aici vorbim despre depozitul Grupului ALCAR din Balve, North Rhine-Westphalia, Germania, o locație cu cea mai nouă tehnologie și cu înălțime foarte mare. Aici este locul în care până la 700.000 de jante așteaptă livrarea către parteneri din întreaga Europă. Pentru că aceasta este pasiunea noastră.

Pasiunea noastră. Jantele tale.

AEZ production (1) AEZ production (2)

AEZ production (3) AEZ production (4)