a treia Bătălie pentru „green hell”…
FALKEN A OCUPAT O POZIȚIE ÎN PRIMII ZECE LA CURSA PLINĂ DE PLOAIE DE PE NÜRBURGRING

Falken a reușit cu succes să treacă linia de finish cu ambele mașini în ciuda condițiilor meteo foarte nefavorabile din cadrul celei de-a treia etape VLN Endurance Championship de la Nürburgring. Piloții Martin Ragginger și Dirk Werner din Porsche 911 GT3 R a reușit o revenire fantastică pe Nordschleife, terminând cursa pe locul 8. Stef Dusseldorp și Alexandre Imperatori au terminat pe locul 29 la volanul mașinii BMW M6 GT3.
“Iadul Verde” și-a arătat din nou latura mai puțin plăcută în timpul calificărilor. Pe o pistă umedă spre udă, era doar o chestiune de timp până când aveau să se producă primele incidente și aveau să apară steagurile galbene. Acestea au împiedicat mașinile Falken să obțină timpi buni în această fază a competiției, rezultatul fiind: locul 21 pentru Porsche 911 GT3 R (8:30.723 minute), urmați direct de coechipierii lor din BMW M6 GT3 (8:31.749 minute).
Ce-a de-a patra cursă a început pe ploaie și la temperaturi exterioare care nu depășeau 6°C. În ciuda haosului cauzat de accidente, steaguri galbene și ploaie și mai abundentă, ambele mașini Falken au reușit inițial să câștige poziții, regăsindu-se imediat după primii trei clasați cu puțin timp înainte de primele opriri la boxe. Dar vremea care s-a schimbat brusc a forțat mașina Porsche de la Falken să schimbe din nou, cu anvelope mai potrivite, la scurt timp după primul pit-stop; această vizită neplanificată a costat câteva poziții. Între timp, BMW-ul echipei Falken a făcut o cunoștință cumva lipsită de finețe cu barierele de protecție, dar a reușit să continue după o scurtă reparație.
Când mașinile Falken au trecut în ultima treime a cursei, se regăseau practic în aceleași poziție în care fuseseră cu câteva ore în urmă. Dar cu o suprafață care începea să se usuce, mai ales Ragginger și Werner au avut o revenire spectaculoasă, recâștigând poziție după poziție până când au ajuns pe locul 8, reușind astfel să finalizeze în Top 10. Eforturile lui Dusseldorp și Imperatori nu au fost cu nimic mai impresionante decât ale colegilor lor, reușind să obțină locul 29.
Următoarea cursă pentru Falken va reprezenta prologul pentru Cursa de 24 de ore, Cursa de Calificare ADAC de 24h, de pe 18 și 19 May 2019 de la Nürburgring.


Falken Nurburgring VLN 3-rd stage_mic