20 de ani de DOTZ

În 1999, cuvântul format din patru litere distincte, destul de sonor la vremea aceea în Africa de Sud și anume "DOTZ" începe să capete rezonanță și pe celelalte continente odată cu trecerea în noul mileniu. Marca a fost asimilată de către BBV Beteiligungs GmbH, recunoscut în zilele noastre sub numele de ALCAR HOLDING GMBH. Aceasta a fost primul pas în procesul continuu de dezvoltare și extindere a mărcii ce avea ca obiectiv obținerea unui renume în segmentul aftermarket European al jantelor dedicate automobilelor de pasageri. În ziua de astăzi, brandul DOTZ, redefinește standardul de calitate în segmentul aftermarket puternic influențat tot mai des de inovațiile tehnologice din domeniu. Acesta reprezintă principalul motiv pentru a vă oferi o incursiune în istoria brandului.
Cromatul în domeniul jantelor este un proces inovator al aniilor 2000 ce a dat naștere multor variațiuni distincte de design. Din acest motiv DOTZ a furat privirile la Essen Motor Show, târgul principal cu o tradiție de mai bine de 10 ani dedicat pieselor și accesorilor auto.

Bild_3Bild_4Bild_1De la stânga la dreapta: DOTZ Hockenheim, Essen Motor Show 2007, DOTZ Silverstone

Modelul DOTZ Brands Hatch, denumit după circuitul exigent Britanic, vine în întâmpinarea celor pasionați de tuning insuflând viteză și stil. Design-ul cu spițe duble al jantei, din două componente, are o buză proeminentă și o secțiune centrală ce se remarcă prin finisarea lucioasă. Design-ul cu influențe “Need for speed” al gamei DOTZ se adresează unei audiențe tinere fascinate de modern.
Unicul și inconfundabilul model DOTZ Las Vegas și Las Vegas Dark, destinat celor îndrăzneți. Jantele negre Las Vegas Dark au reprezentat o noutate la momentul respectiv, aspect ce a demarat o tendință nouă în peisajul tuningului. În plus față de varianta cromată Las Vegas, DOTZ introduce în premieră o variantă neagră, Las Vegas Dark.
Un best seller pe parcursul mai multor ani a fost DOTZ Imola. Un model clasic în cinci spițe ce a putut fi admirat pe multe modele de mașini de-a lungul aniilor. DOTZ Imola era alegerea ideală pentru cei care își doreau un aspect de bun gust în armonie cu automobilul lor.
Bild_5Bild_6Bild_8Bild_7De la stânga la dreapta: DOTZ Brands Hatch, DOTZ Las Vegas, DOTZ Imola, DOTZ Las Vegas Dark

În 2008 modelul DOTZ a înregistrat vânzări uluitoare prin introducerea modelului Hanzo, cifre egalate cu greu chiar și în ziua de astăzi. Adesea copiat, niciodată egalat, DOTZ Hanzo este o jantă robustă dintr-o singură bucată al cărui aspect agresiv trimite un fior plăcut pe șira spinării celui care o admiră. Design-ul în cinci spițe ușor curbate inspirat de săbiile de samurai îți va capta cu siguranță atenția.
Bild_9Următoarea etapă marcantă din istoria DOTZ a avut loc în anul 2010. După succesele deja consacratelor modele Brands Hatch, Imola și Hanzo, a urmat rafinarea următoarei colecții cu ajutorul ultimelor inovații tehnologice.
DOTZ Freeride este un model ce a pus accent pe optimizarea la superlativ a detaliilor, remarcându-se prin aspectul său deosebit ce îmbină cu brio sportivitatea și eleganța oferindu-i șoferului un profil independent. Modelul portretizează cel mai bine demarcația de sfera cotidiană a design-ului jantei clasice.
DOTZ Tupac este un model excentric de o eleganță remarcabilă ce insuflă un fler agresiv prin elementele geometrice utilizate. Termenul Tupac, de origine africană, înseamnă „războinic”, „luptător”, „mesager” și desăvârșește aspectul nonconformist în cinci spițe duble cu buză King size.
DOTZ Mugello Dark – latura întunecată a performanței: DOTZ a rafinat aspectul modelului Mugello cu zece spițe în formă de Y finisate într-o nuanță intensă de negru. DOTZ Mugello, în noua sa ținută întunecată este un deliciu vizual în ochii împătimiților de tuning și este bine carcaterizată ca fiind mai intensă ca un expresso scurt italienesc. DOTZ Mugello este la fel de captivant și în variantă Shine.
Bild_11Bild_10Bild_12Bild_13De la stânga la dreapta: DOTZ Tupac, DOTZ Freeride, DOTZ Mugello Dark, DOTZ Mugello Shine

DOTZ Rapier reprezintă piesa ideală în completarea gamei de jante destinate sferei tuning-ului. Modelul este înobilat de două variante de nuanțe disponibile: Shine și Dark.
Janta robustă DOTZ Territory debordează de sportivitate prin ale sale zece spițe duble. Acest model completează gama modelelor de tuning, fiind adresat exclusiv SUV-urilor.
Touge Graphite – estetică și performanță. Modelul Touge pare a fi desprins direct din peisajul driftului japonez, unde virajele precise și derapajele controlate sunt executate la rang de artă pe serpentinele japoneze.
Bild_14Bild_15Bild_16Bild_17De la stânga la dreapta: DOTZ Rapier shine, DOTZ Rapier, DOTZ Territory dark, DOTZ Touge graphite

Modelul DOTZ Fast Seven insuflă performanță în formă pură.
Indiferent la ce parte ar ajunge seria „Fast and the Furious”, modelul DOTZ Fast Seven ar putea fi oricând nominalizat cu ușurință pentru “ cel mai bun rol secundar” alături de Charger-ul de 900 de cai putere al lui Vin Diesel. Menține distracția pe lateral cu DOTZ în campionatul de drift King of Europe.Bild_18
În 2014 DOTZ realizează propriul său bolid de drift, supranumit DOTZ DD1.

Acesta are la bază un BMW e92 M3 cu un motor de 3.3 litri cu șase cilindri în linie ce este supraalimentat de un compresor Rotrex și o turbină pentru a putea oferi 550 de cai putere punții spate. Numai componente de ultimă generație au fost folosite pentru a da naștere bolidului DOTZ DD1 grație partenerilor Motul, KW, Falken, K-Sport, Remus, Mishimoto și Festool.

Bild_19DOTZ Kendo
Disciplina de arte marțiale numită Kendo are la bază antrenamentul de luptă cu sabia în stilul consacrat al samurailor fiind adesea considerat chiar un stil de viață. Janta din aluminiu, DOTZ Kendo, evidențiază această filozofie de design prin spițele sale duble și ușor curbate ce te captivează mai ales în mișcare.Bild_20
>>Revvo<<luție
O revoluție “industrială” este adesea caracterizată cel mai bine prin modificările de ordin tehnic. Atunci când acest model de jantă a fost denumit Revvo au fost luate în considerare toate detaliile legate de aspect pentru a da naștere unui design >>Revvo<<luționar. Modelul DOTZ Revvo putea fi ales în variantă bronze, dark și black edition (pentru împătimiții nuanțelor închise.)

Bild_21Bild_22Bild_24Bild_23De la stânga la dreapta: DOTZ Revvo, DOTZ Revvo dark, DOTZ Revvo black Edition, DOTZ Revvo dark

2017: un nou an, o nouă reușită – DOTZ SP5!

Bun venit în latura întunecată a performanței...Noul SP5 Dark are un aspect agresiv ce trece greu neobservat.

DOTZ CP5 – performanță concavă: Odată cu DOTZ CP5 forma jantei clasice în cinci spițe a fost reinterpretată într-un mod nonconformist. Janta finisată în gri mat pare mai robustă grație construcției sale concave, oferind astfel mai multă profunzime zonei centrale.

Bild_25Bild_26Bild_27Bild_28De la stânga la dreapta: DOTZ SP5 (variantă customizată), DOTZ SP5 Negru. DOTZ CP5 Dark, DOTZ CP5

Agresiv. Impunător. Tuning. (DD2)
În 2018, în cadrul Essen Motor Show, este prezentată cea de-a doua mașină de drift pregătită de DOTZ denumită DD2JZ. Proiectul avea la bază un BMW Z4 Coupe cu motor 2JZ de proveniență Toyota. Motorul de 3 litri twin turbo conceput de Toyota a fost cu mult înainte erei sale la momentul respectiv datorită potențialului uriaș al trenului său de rulare. Acest proiect extravagant a căpătat contur odată cu lansarea succesorilor modelelor BMW Z4 și Toyota Supra.
Bild_29Depășește-ți limitele cu DOTZ Misano

DOTZ Misano este o derivație a modelului de jantă concepută special pentru mașina de drift DD2JZ. Construcția sa concavă permite o lățime mai mare pentru a oferi un nivel optim de performanță. Experiența acumulată de DOTZ de-a lungul anilor a facilitat design-ul unic ușor de ramarcat cu spițe subțiri bifurcate.

Bild_30Bild_31Bild_32Bild_33De la stânga la dreapta: DOTZ Misano Dark, DOTZ Misano Dark, DOTZ Misano Grey, DOTZ Misano Grey


După scurta incursiune în trecut a venit timpul să ne întoarcem în prezent și să aruncăm o binemeritată privire la colecția Primăvară 2020.
Pentru o experiență completă îți recomandăm să accesezi configuratorul 3D de jante și anvelope unde poți proba direct pe automobilul tău cele mai recente modele cu posibilitatea de a contacta direct cel mai apropiat dealer Alcar.
Viziteză configuratorul 3D de jante și anvelope.
https://www.alcar.ro/3DKonfigurator/index.php?lcs=ry9333ybzk&country=ro;ro
Teaser