În jurul lumii cu Alcar.

Prin demararea proiectului “Around the earth”, Friedl Swoboda și-a propus să facă înconjurul lumii în 4 ani la bordul unui Steyr-Puch Pinzgauer 6x6. Acesta a dus la bun sfârșit primele etape ale călătoriei în 2018 cu obiectivul de a ajunge înapoi la Salzburg, punctul de plecare initial, în 2022.Alcar Pinzgauer

O viziune. Un proiect. Același obiectiv
Dr. Swoboda Gerfried nu este adeptul convenționalului în viață. Viziunea lui? Circumnavigarea globului pământesc în decursul unei perioade de 4 ani la bordul unui Pinzgauer 718T fabricat în 1990. Obiectivul lui clar este împărtășit și de Alcar.

ALCAR WHEELS GmbH vine în sprijinul lui Gerfried Swoboda în acest demers cu “încălțările” ideale pentru Pinzgauer 718T: Jantele DOTZ DAKAR au fost concepute special pentru astfel de călătorii, ele oferind un nivel maxim de fiabilitate.
Pop-up_2

Vehiculul: Pinzgauer Steyr-Puch
Pinzgauerul a fost conceput și fabricat în Graz de către Steyr-Daimler-Puch în intervalul 1971 – 2000. Chiar și acum este considerat unul din cele mai bune autovehicule din lume destinate oricărui tip de teren. Șasiul tubular cu axă portantă oferă performanțe notabile pe orice tip de suprafață. Pinzgauerul este disponibil în versiuni cu tracțiune 4x4 sau 6x6 și 2 variante de caroserie: tip vagon sau decopertată cu prelată, unele variante fiind special echipate pentru uz militar. După un număr aproximativ de 30.000 de unități construite, producția de Graz-Thondorf a fost sistată în anul 2000. În intervalul său de fabricație, modelul consacrat a ajuns la statutul de cult.

Pop-up_3

Itinerarul călătoriei:
Germania - Polonia - Lituania - Letonia - Rusia - Kazahstan - Kirgazistan - Tadjikistan - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

În ciuda mediului spartan, Swoboda își găsește timp să posteze pe blog în mod regulat despre peripețiile și aventurile călătoriei sale în jurul lumii - împărtășind impresii interesante despre imaginile grozave din peisajele îndepărtate.

La finele lunii ianuarie 2020, Swoboda va porni în ce-a de a doua parte a aventurii sale.

Dacă am reușit să îți captăm atenția, aruncă o privire în link-ul: https://aroundtheearth.world/blogbuch/

Bild_4  Bild_5  

Bild_6  Bild_7

Bild_8  Bild_9