Gama de anvelope Vredestein

Anvelope performante care livrează! 
 
 

Compania a fost înființată în Olanda încă din 1908 cu denumirea Nederlandse Guttapercha Maatschappij din Delft și redenumită în 1909, NV Rubberfabriek Vredestein când a început să producă cauciuc.
 
La 13 septembrie 1934, cea mai mare parte a fabricii din Loosduinen a fost pierdută într-un incendiu. Reconstrucția a început imediat, iar fabrica de anvelope pentru biciclete din Doetinchem a fost înființată în același an.
 
În 1946, la Enschede a fost fondată NV Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein, compania americană B.F. Goodrich deținând puțin peste 20% din acțiuni. Un an mai târziu, au fost puse bazele fabricii din Enschede.
 
Creșterea companiei s-a accelerat în 1962, când a fuzionat cu N.V. Rubberfabrieken Hevea din Raalte. În 1971, compania a devenit deținută în totalitate de B.F. Goodrich, iar produsele Vredestein au început să se vândă în 125 de țări diferite.
 
În 1976, statul olandez a preluat 49% din acțiunile din Vredestein, iar 2% au fost trecute Fundației pentru Continuarea Vredestein. Restul de 49% au rămas inițial în posesia lui B.F. Goodrich, acestea afiind preluate ulterior de Fundație pentru o sumă simbolică. La începutul anilor 1990, compania a fost achiziționată de la stat de trei investitori olandezi.
 
La sfârșitul anilor 1990, a început colaborarea cu casa de design Giorgetto Giugiaro pentru a proiecta anvelope de înaltă performanță pentru Vredestein.
 
În 2009, Vredestein a fost achiziționată de Apollo Tyres Ltd din India, unul dintre cei mai mari 15 producători mondiali de anvelope, iar numele companiei a fost schimbat în Apollo Vredestein B.V. Cea mai mare parte a producției are loc în continuare în Enschede, unde în 2013 s-a deschis centrul de cercetare și dezvoltare al companiei, pentru a dezvolta și testa anvelopele pentru mașini și autoutilitare.
 
În mai 2015, Apollo Tires Ltd a anunțat mutarea sediului central european de la Enschede, la Amsterdam.
 
Cu peste un secol de măiestrie Vredestein perfecționează arta inovației și performanței anvelopelor, devenind principalul producător de anvelope de primă clasă din Europa.

Vredestein Quatrac 5 este soluția perfectă pentru cei în căutarea unor anvelope all-season care să performeze în orice condiții și care să asigure confortul și siguranța la volan indiferent de vreme.
 
Modelul folosește o banda de rulare asimetrică, cu o împărțire structurală în secțiuni de vară și de iarnă pentru a asigura proprietăți sezoniere optimizate și, astfel, o siguranță rutieră mai ridicată. Multitudinea de lamele și jumătatea externă a benzii de rulare oferă comportament excelent în viraje cu valori solide de aderență pe gheață și zăpadă. Secțiunea de vară și cele 3 caneluri generoase sunt responsabile pentru proprietățile dinamice pe carosabil uscat și umed.
 
Modelul are la bază un compus silica care asigură flexibilitate optimă într-o gamă largă de temperaturi și, totodată, îmbunătățește durabilitatea structurală și asigură o durată de exploatare mai lungă, iar datorită distribuției uniforme a presiunilor care acționează împotriva suprafeței anvelopei, uzura va fi mai lentă și uniformă.
 
Anvelopele all season Vredestein Quatrac 5
sunt disponibile într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 13” și 17”, cu lățimea maximă de 275 mm și indici de viteză T / H / V.
 

Vredestein Quatrac este o anvelopă multisezon de înaltă performanță dedicată autoturismelor din clasa premium.
 
Modelul dispune de o nouă generație de polimeri în compoziție care fac posibilă parcurgerea cu până la 20% mai mulți kilometri pe durata de viață a anvelopei, iar designul ultramodern al benzii de rulare aduce o îmbunătățire cu 10% a amprentei de contact, pentru aderență mai bună atât pe suprafețele uscate, cât și pe cele umede și înzăpezite.
 
Călătoriile vor fi și mai sigure, indiferent de condiții, datorită modelului direcțional al benzii de rulare, cu caneluri adânci aranjate în V pentru a genera o rezistență mai eficientă la acvaplanare și valori de performanță sigure și predictibile.
 
Anvelopele all season Vredestein Quatrac
sunt disponibile într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 15” și 16”, cu lățimea maximă de 205 mm și indici de viteză T / H / V.
 

 

Vredestein Quatrac PRO este o anvelopă all season Ultra High Performance destinată celor mai performante mașini.
 
Modelul se distinge prin aderența pe carosabil umed, cu 10% mai bună față de modelul strandard Quatrac, și frânarea cu 10% mai eficientă pe carosabil acoperit cu zăpadă. Compoziția compusului de cauciuc contribuie la o conducere sigură indiferent de condițiile meteorologice, asigurând comportamentul optim al anvelopei, atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi negative.
 
Proiectarea și construcția benzii de rulare a luat în considerare funcționarea la turații mari, anvelopele fiind ranforsate lateral pentru creșterea stabilității în viraje. Cele trei nervuri centrale largi oferă o direcție excelentă estențială condusului dinamic, iar sistemul de caneluri și lamele amplasate perpendicular și diagonal oferă precizie și siguranță la rularea pe carosabil cu apă și zăpadă, păstrând distanțe reduse de frânare. 
 
Anvelopele all season Vredestein Quatrac PRO sunt disponibile într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 17” și 21”, cu lățimea maximă de 285 mm și indici de viteză H / V / W / Y.
 

Vredestein Wintrac oferă performanțe constante pe timp de iarnă și un nivel ridicat de siguranță, pentru o gamă largă de automobile de clasa mică și compactă.
 
Datorită unei noi rețete pe bază de compus de silica, modelul este conceput pentru a oferi o durată de exploatare cu până la 10.000 km mai extinsă, față de generația precedentă, pentru un raport excelent cost/performanțe.
 
Canelurile tridimensionale de pe banda de rulare elimină eficient apa și lapovița, astfel oferind o rezistența la acvaplanare cu 10% mai bună, iar amprenta de contact optimizată asigură o aderență superioară în orice condiții de carosabil iarna.
 
Profilul direcțional în V, împreună cu sistemul de lamele cu orientări multiple asigură tracțiune, stabilitate în viraje și distanțe scurte de frânare pe zăpadă și polei.
 
Anvelopele de iarnă Vredestein Wintrac
sunt disponibile într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 15” și 16”, cu lățimea maximă de 225 mm și indici de viteză T / H / V.

Vredestein Wintrac PRO este un produs nou pe piața anvelopelor de iarnă, oferind proprietăți ultra high performance automobilelor premium, chiar și în cele mai vitrege condiții întâlnite în sezonul rece.

Cu frânare excelentă, atât pe carosabil uscat, cât și pe carosabil umed sau acoperit cu zăpadă, aderență și precizie în viraje și parametri de condus rafinați la viteze mari și indici de până la 300 km/h, anvelopele Wintrac PRO sunt adevăratele specialiste de iarnă dedicate condusului dinamic.
 
Manevrare pe zăpadă este cu peste 15% mai eficientă, iar distanțele de frânare pe ploaie sunt cu 10% mai scurte.
 
Modelul ultraperformant al benzii de rulare contruit pe bază de silica și un tip de răsină patentată este format din caneluri direcționale care se intersectează cu margini ascuțite pentru a maximiza eficiența pe suprafețe umede și aderența prin zăpadă. Blocurile înclinate oferă dinamism în viraje, iar lamelele orizontale asigură tracțiunea și frânarea scurtă pe suprafețe înghețate.
 
Forma rotunjita a profilului anvelopei va permite scurtarea timpul de reacție al mașinii la comenzile volanului și va permite descărcarea lină a apei sau zloatei din calea amprentei de contact a anvelopei pentru a asigura valori constante de tracțiune.
 
Anvelopele de iarnă Vredestein Wintrac PRO
sunt disponibile într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 17” și 22”, cu lățimea maximă de 315 mm și indici de viteză H / V / W / Y.