Marca GT Radial este subsidiară grupului indonezian Giti Tire, poziționat pe locul 11 în rândul celor mai mari producători de anvelope din lume în materie de volume și venituri generate.

GT Radial oferă o gamă diversificată de modele pentru autoturisme, camionete, camioane și autobuze, în peste 100 de țări din întreaga lume.

Urmând ultimele tendințe în materie de cercetare și dezvoltare, GT Radial oferă produse de calitate superioară și o bază de producție competitivă folosind cele mai recente tehnologii din domeniu în materie de compuși, care se regăsesc în compoziția modelelor din seriile Champiro și Maxmiler.

GT Radial se concentrează pe dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor durabile cu distribuitorii pentru a le oferi clienților finali produse calitative la prețuri competitive.

Prin anvelopa GT Radial Champiro VP1 montată ca echipament original pe Dacia Sandero, se continuă seria modelelor de anvelope, care au primit aprobare de OE de la grupul Renault Dacia.

Gama de anvelope GT Radial

Experimentează performanța

Criteriile principale care au pus bazele dezvoltării modelului GT Radial FE2 sunt eficiența, economia, confortul și impactul asupra mediului, toate acestea caracteristici disponibile într-un pachet competitiv, capabil să ofere performanțe remarcabile pe carosabil ud și uscat.

Față de generația precedentă, GT Radial FE2 a înregistrat o îmbunătățire de 15% la frânarea pe carosabil ud. Manevrabilitatea oferită în aceleași condiții a fost optimizată cu 12%, iar riscul apariției fenomenului de acvaplanare a fost diminuat cu 7% față de modelul original GT Radial Champiro FE1. De asemenea și randamentul kilometric este extins cu aproximativ 5%.

Datorită acestor valențe, anvelopa de vară GT Radial a reușit să se încadreze la clasa A în privința aderenței pe carosabil ud pentru toate cele 17 dimensiuni.

Compoziția de ultimă generație a benzii de rulare facilitează nivelul optim de aderență, într-o plajă variată de temperaturi, pe carosabil uscat.

Profilul complex facilitează distribuția optimă a presiunii pe întreaga suprafața de contact, favorizând astfel o uzură uniformă în timp.

Construcția cu masă optimizată a carcasei anvelopei, eficientizează consumul de carburant iar nervurile rigide conferă o precizie direcțională optimizată și mai multă stabilitate.

Anvelopa de vară GT Radial FE2 este destinată automobilelor din segmentul compact, SUV, Crossover și monovolum, fiind produsă în 17 dimensiuni cuprinse între 15 și 18 inci, cu indici de viteză T, H, V, W și Y și lățimi cuprinse între 185 și 235 mm.

 

Anvelopele de vară ultra performante GT Radial SportActive 2 se remarcă aderența impresionantă pe carosabil ud și uscat, rezistența redusă la rulare și nivelul crescut de manevrabilitate oferit, fiind aprecită în teste de specialitate pentru valențele sale.
Comparativ cu modelul anterior, GT Radial SportActive 2 oferă o îmbunătățire cu 15% a frânării pe carosabil ud și o optimizare cu 10% a manevrabilității pe carosabil ud, minimizând astfel riscul apariției fenomenului de acvaplanare.
Noua generație a modelului SportActive, oferă un randament kilometric extins cu 5% față de predecesorul său, zgomotul exterior înregistrat în rulare fiind de doar 69 dB.
GT Radial SportActive 2 a reușit să obțină clasa A la aderența pe carosabil ud, în conformitate cu normele și reglementările UE în vigoare, performanță egalată de toate dimensiunile disponibile.
Anvelopele SportActive 2 sunt proiectate și fabricate în Centrul European de cercetare și dezvoltare Giti Tire din Hanovra, Germania, fiind produse într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 16 și 20 de inci, cu lățimi de până la 255 mm și indici de viteză V, W, Y.
Modelul GT Radial MAXMILER ALLSEASON este dedicat furgonetelor și autovehiculelor comerciale ușoare, fiind conceput pentru a face față oricăror condiții meteorologice, indiferent de sezon, oferind mai multă siguranță și un randament kilometric extins.
Anvelopa beneficiază de o compoziție nouă a benzii de rulare care facilitează un nivel optim de flexibilitate, într-o plajă largă de temperaturi, indiferent de anotimp.
Profilul inovator asigură tracțiune optimă pe suprafețe cu aderență scăzută și drumuri acoperite de zăpadă și gheață. Manevrabilitatea crescută și stabilitatea pe care anvelopa le oferă, facilitează un nivel de siguranță sporit și mai mult confort în rulare.
Lamelele centrale și canelurile în formă de zig zag conferă o rezistență crescută la acvaplanare și reduc distanțele de frânare, reușind pentru unele dimensiuni să securizeze astfel calificativul B la aderența pe carosabil ud.
Modelul MAXMILER ALLSEASON este produs într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 15 și 16 inci.
GT Radial WINTERPRO HP este o anvelopă de iarnă proiectată pentru a accentua performanțele la rulare ale automobilelor, chiar și în condiții de aderență redusă.
Pentru a obține tracțiune maximă atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, WINTERPRO HP dispune de numeroase lamele înguste, prezente pe banda de rulare, care au rolul de a maximiza numărul punctelor de contact, în timp ce canelurile longitudinale, prezente pe întreaga circumferință a anvelopei, asigură evacuarea eficientă a apei cu scopul de a reduce considerabil riscul de acvaplanare.
Compoziția benzii de rulare menține nivelul maxim de elasticitate al anvelopei chiar și la temperaturi de sub 0 grade, facilitând astfel aderență optimă.
Modelul GT Radial WINTERPRO HP este produs într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 16 și 19 inci, cu o lățime maximă de 255 mm și indice de viteză V.
GT Radial WinterPro 2 este o anvelopă performantă de iarnă destinată automobilelor din segmentul mediu, compact și automobilelor SUV.
Modelul WinterPro 2 oferă aderență excelentă pe carosabil acoperit cu zăpadă și gheață.
Banda de rulare a modelului GT Radial WinterPro 2 beneficiază de o compoziție optimizată, oferind astfel mai multă flexibilitate chiar și în condiții severe de iarnă. Suprafața de contact generoasă facilitează mai multă aderență și manevrabilitate la temperaturi scăzute, caracteristice sezonului rece.
Distanțele de frânare sunt considerabil reduse mai ales pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață.
Design-ul benzii de rulare înglobează caneluri late și adînci, dispuse in „V”, care asigură o evacuare eficientă a lichidelor, pentru aderență optimă și o rezistență crescută la acvaplanare.
GT Radial WinterPro 2 este produs într-o multitudine de 17 dimensiuni cuprinse între 13 și 19 inci.
Odată cu lansarea modelului de anvelopă WinterPro2 Sport, GT Radial dă startul unei noi generații de pneuri de iarnă UHP.
Pneurile GT Radial WinterPro2 Sport sunt marcate cu simbolul “Three-Peak Mountain Snowflake” (3PMSF) fiind omologate pentru piețele în care legile impun utilizarea pneurilor de iarnă în timpul sezonului.
Profilul direcțional lat cu margini abrupte conferă o aderență îmbunătățită pe carosabil ud și acoperit de zăpadă, iar blocurile robuste prezente pe umerii anvelopei, facilitează mai multă stabilitate și manevrabilitate.
Canelurile foarte late permit evacuarea eficientă a apei, garantând astfel distanțe mai scurte de frânare și un nivel îmbunătățit al tracțiunii pe zăpadă.
Compoziția de ultimă generație a benzii, reduce rezistența la rulare, optimizând astfel consumul de carburant. Aderența optimă oferită în curbe, crește nivelul de siguranță în timpul rulării.
Destinate automobilelor premium din segmentul mediu și SUV, cu valențe sportive, WinterPro2 Sport poate acomoda jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19”, având lățimi între 215 și 235 și înălțimi de flanc între 40 și 65 mm.