Alcar

Marca GT Radial este subsidiară grupului indonezian Giti Tire, poziționat pe locul 11 în rândul celor mai mari producători de anvelope din lume în materie de volume și venituri generate.

GT Radial oferă o gamă diversificată de modele pentru autoturisme, camionete, camioane și autobuze, în peste 100 de țări din întreaga lume.

Urmând ultimele tendințe în materie de cercetare și dezvoltare, GT Radial oferă produse de calitate superioară și o bază de producție competitivă folosind cele mai recente tehnologii din domeniu în materie de compuși, care se regăsesc în compoziția modelelor din seriile Champiro și Maxmiler.

GT Radial se concentrează pe dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor durabile cu distribuitorii pentru a le oferi clienților finali produse calitative la prețuri competitive.

Prin anvelopa GT Radial Champiro VP1 montată ca echipament original pe Dacia Sandero, se continuă seria modelelor de anvelope, care au primit aprobare de OE de la grupul Renault Dacia.

Modelul GT Radial MAXMILER ALLSEASON este dedicat furgonetelor și autovehiculelor comerciale ușoare, fiind conceput pentru a face față oricăror condiții atmosferice, indiferent de sezon, oferind mai multă siguranță și un randament kilometric crescut pe toată durata anului.
Anvelopa beneficiază de o compoziție nouă a benzii de rulare care facilitează un nivel optim de flexibilitate indiferent de anotimp.
Profilul inovator asigură tracțiune optimă pe suprafețe cu aderență scăzută și drumuri acoperite de zăpadă și gheață. Manevrabilitatea crescută și stabilitatea pe care anvelopa le oferă, garantează un nivel de siguranță sporit și mai mult confort în rulare.
Lamelele centrale și canelurile în formă de zig zag conferă o rezistență crescută la acvaplanare și scurtează distanțele de frânare reușind pentru unele dimensiuni să obțină astfel calificativul B la aderența pe ud.
Modelul MAXMILER ALLSEASON este disponibil în 13 dimensiuni cuprinse între 15 și 16 inch.
GT Radial Maxmiler Allseason Full
Odată cu lansarea noului model de anvelopă WinterPro2 Sport, GT Radial dă startul unei noi generații de pneuri de iarnă UHP.
Destinate vehiculelor de pasageri foarte puternice și SUV-urilor de lux, WinterPro2 Sport poate acomoda jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19”, având lățimi între 215 și 235 și înălțimi de flanc între 40 și 65.
Pneurile GT Radial WinterPro2 Sport sunt marcate cu simbolul “Three-Peak Mountain Snowflake” (3PMSF) fiind omologate pentru piețele în care legile impun utilizarea pneurilor de iarnă în timpul sezonului.
Profilul direcțional lat cu margini abrupte conferă o aderență îmbunătățită pe suprafețe ude și acoperite de zăpadă iar blocurile robuste prezente pe umeriil anvelopei facilitează niveluri optimizate de stabilitate și manevrabilitate.
Canelurile foarte late permit evacuarea eficientă a apei garantând astfel distanțe mai scurte de frânare și un nivel îmbunătățit al tracțiunii pe zăpadă.
Compusul avansat folosit în compoziția benzii, ajută la reducerea rezistenței la rulare optimizând astfel și consumul de carburant. Aderența oferită consolidează nivelul de siguranță în timpul rulării, chiar și la viteze ridicate.
GT Radial WinterPro2 Sport este disponibil în nouă dimensiuni, dintre care trei sunt exclusive modelului iar sașe sunt întâlnite și pe GT Radial Champiro Winterpro HP.
GT Radial Winterpro2 Sport Full
GT Radial Winterpro HP este o anvelopă de iarnă proiectată pentru a accentua performanțele la rulare ale automobilelor, mai ales în condiții de aderență redusă. Pentru a obține tracțiune maximă atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, WINTERPRO HP dispune de numeroase lamele înguste prezente pe banda de rulare care au rolul de a maximiza numărul punctelor de contact, în timp ce canelurile longitudinale, prezente pe întreaga circumferință a anvelopei, asigură evacuarea eficientă a apei cu scopul de a reduce considerabil riscul de acvaplanare.
Compoziția benzii de rulare menține nivelul maxim de elasticitate al anvelopei chiar și la temperaturi de sub 0 grade facilitând astfel aderență optimă.
Modelul GT Radial Winterpro HP este disponibil în dimensiuni cuprinse între 16 și 19 inch, cu o lățime maximă de 255 mm și indice de viteza V.
GT Radial Winterpro HP Full
Giti Tire a lansat cea mai recentă generație a modelului deja consacrat Champiro FE intitulată - GT Radial FE2.
Destinat în principal autovehiculelor compacte, monovolumelor, SUV-urilor mici și crossover-elor, modelul GT Radial FE2 este produs în 17 dimensiuni situate între 15 și 18 inci, cu indici de viteză T, H, V, W și Y și lățimi cuprinse între 185 și 235 mm.
Criteriile principale care au pus bazele dezvoltării modelului GT Radial FE2 sunt eficiența, economia, confortul și impactul asupra mediului, toate acestea regăsite într-un pachet competitiv capabil să ofere performanțe remarcabile pe carosabil ud și uscat.
Pneurile au înregistrat o îmbunătățire de 15% la frânarea pe carosabil ud față de generația precedentă. Manevrabilitatea furnizată în aceleași condiții a fost optimizată cu 12% iar riscul apariției fenomenului de acvaplanare a fost diminuat cu 7% față de modelul original GT Radial Champiro FE1. De asemenea și randamentul kilometric a suferit o îmbunătățire de 5%.
Datorită acestor rezultate anvelopa a obținut clasa A la aderența pe carosabil ud pentru toate cele 17 dimensiuni.
Compoziția de ultimă generație a benzii de rulare facilitează nivelul optim de aderență pe carosabil uscat într-o plajă variată de temperaturi.
Profilul avansat facilitează distribuția optimă a presiunii pe întreaga suprafața de contact, favorizând o uzură uniformă în timp.
Construcția cu masă optimizată a carcasei anvelopei favorizează un consum redus de carburant iar nervurile rigide facilitează o direcție precisă și mai multă stabilitate la frânare.
GT RADIAL FE2
GT Radial WinterPro 2 este o anvelopă performantă de iarnă destinată automobilelor din clasa medie, celor compacte și SUV-urilor.
Modelul WinterPro 2 oferă un nivel excelent de aderență pe carosabil acoperit cu zăpadă și gheață.
Banda de rulare a modelului GT Radial beneficiază de o compoziție optimizată, oferiind astfel mai multă flexibilitate chiar și în condiții severe de iarnă. Suprafața de contact generoasă facilitează mai multă aderență și manevrabilitate la temperaturi scăzute, caracteristice sezonului rece. Distanțele de frânare sunt considerabil reduse mai ales pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață.
Design-ul benzii de rulare înglobează caneluri de dimensiuni generoase, dispuse in „V” care asigură o evacuare eficientă a lichidelor, pentru mai multă aderență și o rezistență sporită la acvaplanare.
WinterPro 2 este disponibil în 17 dimensiuni cuprinse între 13 și 19 inch.
GT Radial Winterpro2 Full