GAMA ANVELOPE FALKEN

Create de japonezi pentru Europa

 

 

Azenis este un nume care simbolizează punctul culminant al dezvoltării și proiectării anvelopelor Falken, un nume care arată inspirația din motorsport și designul fără compromisuri al anvelopelor mărcii japoneze. În urma succesului modelului FK510, nava amiral a mărcii Falken a primit și o versiune dedicată SUV-urilor, cu aceleași caracteristici dinamice, compoziție 4D Nano Design și performanțe pe măsură. 

Anvelopa performantă de vară FALKEN AZENIS FK510 este destinată automobilelor premium cu valențe sportive care au nevoie de cea mai bună aderență indiferent de stilul de condus și de condițiile de rulare prezente.
Modelul FALKEN AZENIS FK510 este vârful de lance al gamei Azenis datorită design-ului inovator orientat către performanță fără compromisuri.
Grație profilului inovator, FK510 conferă un plus de siguranță la rularea pe asfalt uscat dar mai ales pe carosabil ud. Design-ul benzii de rulare asigură niveluri optime de tracțiune, aderență și stabilitate, scurtând astfel distanțele de frânare și îmbunătățind răspunsul direcției.
Suprafața de contact generoasă asigură mai multă stabilitate laterală în viraje iar canelurile, cu adâncime variabilă, prezente pe suprafața benzii de rulare, permit un nivel optim de flexibilitate al blocurilor, fiind in același timp suficient de rigide pentru a garanta stalibitatea în viraje rapide și facilitează evacuarea eficientă a apei, minimizând astfel riscul apariției fenomenului de acvaplanare.
Obținerea performanțelor dinamice excepționale atât pe uscat cât și pe carosabil ud, a fost posibilă grație tehnologiei 4D Nano Design, care se află la baza compoziției anvelopei.
Tehnologia "Hybrid Undertread CAP PLY" utilizează un material hibrid în compoziția blocurilor prezente pe banda de rulare, îmbunătățind rigiditatea anvelopei pentru a asigura un nivel optim de stabilitate la viteze ridicate.
Modelul FK510 este produs într-o gamă largă de dimensiuni cuprinse între 17" și 20" de inch cu indici de viteză ce permit rularea la viteze de peste 300 Km/h.
AZENIS FK510 a reușit să obțină clasa A la frânarea pe carosabil ud, performanță egalată de toate dimensiunile disponibile. Rezistența redusă la rulare îmbunătățește economia de carburant.

AZENIS FK510 este disponibilă și într-o variantă dedicată SUV-urilor, cunoscută sub numele de AZENIS FK510 SUV, fiind produsă în cincizeci și trei de dimensiuni care variază între 17 și 22 de inci, cu lățimi maxime de 315 mm și indici de viteză H / W / Y și (Y).

 

FALKEN Tire inaugurează, ultima generație de anvelope ultra performante, orientate spre manevrabilitate, performanță și asigurarea unei game extinse de aplicații, odată cu lansarea modelului AZENIS FK520. Cea mai recentă anvelopă din gama AZENIS a luat naștere grație experienței vaste dobândite în urma prezenței extinse în sfera sporturilor cu motor, coroborată cu accesul la cele mai avansate tehnologii și cele mai recente materiale.

Structura optimizată a anvelopei de vară FALKEN este ranfosată cu fibre de aramid, AZENIS FK520 oferiind o rigiditate crescută a benzii de rulare, necesară pentru a asigura o stabilitate crescută și o direcție precisă. Fibrele de aramid sunt utilizate în construcția anvelopelor pentru circuit, această tehnologie oferiind ingineriilor FALKEN perspectiva necesară pentru asigura anvelopei FK520, o structură care beneficiază de o masă redusă cu 10% față de generația precedentă, avantajele fiind resimțite prin reducerea rezistenței la rulare și implicit prin eficientizarea consumului de carburant.

Eficacitatea design-ului complex al benzii de rulare reflectă nivelul remarcabil al performanțelor oferite pe carosabil ud și uscat. Fiind noul vârf de lance al gamei AZENIS, modelul FK520 nu face compromisuri atunci când vine vorba de maximizarea performanțelor și a aderenței oferite.

Profilul modelului AZENIS FK520 a fost conceput cu ajutorul tehnologiei avansate 4D-Nano Design, care permite simulări precise, la nivel molecular, ale structurilor polimerilor din compoziția cauciucului, asigurând astfel nivelul optim de elasticitate, într-o plajă largă de temperaturi. Înglobarea acestei tehnologii are ca rezultat eficientizarea consumului de carburant cu până la 5 procente față de pneurile convenționale și îmbunătățirea performanțelor oferite pe carosabil ud.

Blocurile robuste „Diamond Cut” prezente pe marginea benzii de rulare, au un rol important în amortizarea zgomotului produs în rulare.

Amprenta generoasă la sol facilitează o uzură uniformă în timp, menținând astfel aderența în cote optime la rularea pe carosabil ud și uscat.

FK520, noul vârf de lance al gamei AZENIS, oferă performanțe de top, fiabilitate crescută și eficiență optimă, fiind produs în optzeci și unu de dimensiuni care variază între 17 și 21 de inci.

 

ZE310 ECORUN este ceL mai recent model din gama ZIEX, care reușește să îmbine cu brio sportivitatea, confortul și economia. 

Modelul FALKEN Ziex ZE310 ECORUN oferă tracțiune remarcabilă și aderență excelentă pe orice tip de carosabil, grație profilului său inovator. Distanțele de frânare sunt considerabil reduse, ZE310 reușind astfel să obțină clasa A la frânarea pe carosabil ud, performanță egalată de toate dimensiunile disponibile.
Tehnologia 4D Nano Design de care beneficiază banda de rulare facilitează un nivel optim de tracțiune, amplificând rezistența anvelopei. Riscul de acvaplanare este diminuat grație compusului inovator din compoziția anvelopei și randamentul kilometric este îmbunătățit.
Profilul a fost optimizat pentru a reduce zgomotul exterior produs în momentul rulării și favorizează uzura uniformă. Designul blocurilor amortizează zgomotul de fond, produs la rulare, îmbunătățind astfel nivelul de confort.
Aceste aspecte au făcut din Ziex ZE310 ECORUN un model favorit în testele desfășurate de puplicațiile de renume din domeniu precum: Auto Bild, si ARBO, anvelopa FALKEN reușind astfel să obțină numeroase distincții.
Anvelopa Ziex ZE310 ECORUN este produsă într-o gamă largă de o sută optsprezece dimensiuni pentru jante începând de la 14 inci, până la 18 inci.
Gama Ziex a fost proiectată pentru a oferi un nivel optim de aderență pe orice tip de carosabil, o rezistență minimă la rulare și mai mult confort în rulare, fără a compromite ăn vreun fel siguranța.
ZE914 EC captează toate punctele forte ale gamei Ziex. Design-ul asimetric al benzii de rulare, înglobează 5 blocuri solide de forme diferite, dispuse pe întreaga circumferință a benzii de rulare, care au rolul de a asigura aderență optimă la viteze mari.
Canelurile generoase prezente între aceste blocuri elimină eficient apa de pe suprafața benzii, oferindu-i șoferului un plus de siguranță atunci când rulează pe carosabil ud deoarece riscul apariției fenomenului de acvaplanare este considerabil diminuat.
Umerii exteriori rigizi, conectați printr-un bloc neîntrerupt, îmbunătățesc stabilitatea laterală în viraje și facilitează un răspuns prompt al direcției.
Aceste valențe au făcut din Ziex ZE914 EC un model favorit în testele desfășurate de puplicațiile de renume din domeniu precum: Auto Bild, AMS si ARBO, anvelopa FALKEN reușind să obțină numeroase distincții și recomandări.
FALKEN exhipează din fabrică modelul Audi Q3 cu anvelopele Ziex ZE914 EC în dimensiunea 215/65 R17 99V.
Anvelopa Ziex ZE914 EC este produsă într-o gamă largă de douăzeci și două de dimensiuni pentru jante de la 16 la 18 inci cu indici de viteză  H / V / W și o lațime maximă de 235 mm.
Anvelopa SINCERA SN110 reprezintă alegerea ideală pentru șoferii cu un stil dinamic de condus care activează în mediul urban și este destinată automobilelor din segmentul mediu și compact precum Ford Fiesta, Hyundai i10/i20, VW Golf, Fiat 500, BMW Seria 1, Mini etc.
Modelul SINCERA SN110 au fost proiectat cu ajutorul tehnologiei avansate 4D-Nano Design pentru a maximiza performanțele oferite fără a compromite siguranța, fiabilitatea și confortul.
În segmentul său, SN110 instaurează noi standarde în materie de aderență pe carosabil ud și uscat, reușind să aducă nivelul premium de performanță șoferilor din mediul urban.
Încadrarea la Clasa A în materie de aderența pe carosabil ud (performanță egalată de toate dimensiunile disponibile), în concordanță cu normele de clasificare UE ale anvelopelor, subliniază faptul că SINCERA SN110 nu compromite siguranța în favoarea performanțelor și a fiabilității.
FALKEN SINCERA SN110 este produs în 48 de dimensiuni cuprinse între 14 și 16 inci, cu indici de viteză T/ H și o lățime maximă de 215 mm.

 

Anvelopa de vară FALKEN SINCERA SN832 EC a fost dezvoltată pentru a oferi niveluri crescute de siguranță și confort, fiind destinată automobilelor din segmentul compact.

Concepută pentru a oferi performanțe remarcabile și costuri de exploatare reduse, anvelopa FALKEN excelează în peisajul urban grație valențelor sale.

Conceptul de eficiență în jurul căreia a fost construit modelul SINCERA SN832 EC se reflectă cel mai bine în rezistența redusă la rulare care facilitează eficientizarea consumului de carburant, grație tehnologiei ECORUN.

Cele trei caneluri prezente pe întreaga circumferință a anvelopei, asigură o evacuare eficientă a apei de pe suprafața benzii, îmbunătățind stabilitatea pe viraje și minimizând riscul apariției fenomenului de acvaplanare.

SINCERA SN-832 EC este produs în șaptesprezece dimensiuni cuprinse între 12” și 16” inci, indici de viteză T / H / V, cu o lățime maximă de 225 mm.

 

FALKEN a conceput anvelopa de iarnă EUROWINTER HS-01 cu scopul de a maximiza standardul de performanță oferit în cele mai crâncene condiții de iarnă.

Aderența excelentă pe zăpadă și gheață, profilul unidirecțional în V care eficientizează evacuarea apei și diminuează riscul apariției fenomenului de acvaplanare, sunt valențele principale ale anvelopei FALKEN.

EUROWINTER HS-01 beneficiază de o compoziție dezvoltată cu ajutorul tehnologiei de ultima generație 4D Nano Design, care îmbunătățește aderența pe carosabil ud.
ACP (Adaptive Constant Presure) optimizează amprenta la sol a anvelopei în orice condiții, maximizând stabilitatea în viraje și scurtând astfel distanțele de frânare. Profilul circular al pereților laterali mărește flexibilitatea anvelopei, aducând un plus de confort în timpul rulării pe suprafețe denivelate.

Grație calităților sale, modelul FALKEN EUROWINTER HS-01 minimizează riscul apariției situațiilor critice pentru șoferi.
Anvelopa FALKEN este produsă în 125 de dimensiuni cuprinse între 13 și 21 inci, cu lățimi maxime de 285 mm și indici de viteză T / H / V / W.

Anvelopa EUROWINTER HS-01 este disponibilă și într-o variantă dedicată SUV-urilor, cunoscută sub numele de EUROWINTER HS-01 SUV, fiind produsă în patruzeci și două de dimensiuni care variază între 16 și 21 de inci, cu lățimi maxime de 295 mm și indici de viteză H/ V/ W.


FALKEN EUROWINTER HS-449 este o anvelopă de iarnă concepută special pentru zonele unde zăpada este predominantă pe întreg parcursul sezonului rece.

Compoziția anvelopei facilitează un nivel optim de aderență atât pe carosabil acoperit de zăpadă cât și pe asfalt uscat.

Tehnologia 3D Canyon Siping de care beneficiază banda de rulare, asigură aderență optimă pe suprafețe alunecoase iar canelurile adânci facilitează o suprafață de contact generoasă asigurând astfel aderența maximă pe asfalt uscat.

Nu în ultimul rând, FALKEN EUROWINTER HS-449 oferă mai mult confort, minimizând zgomotul produs în timpul rulării.

EUROWINTER HS-449 este produs într-o varietate de dimensiuni cuprinse între 16” și 21” inci.

FALKEN EUROALL SEASON AS210 se remarcă prin perfomanțele sale echilibrate, oferind aderență optimă indiferent de sezon, o rezistență crescută la acvaplanare, un randament kilometric bun și un raport calitate/ preț exemplar.
Mini-canelurile cu dâncime variabilă, prezente pe banda de rulare, oferă manevrabilitate crescută și ajută la scurtarea distanțelor de frânare în orice condiții meteorologice. Grație profilului unidirecțional în formă de V, uzură uniformă este facilitată în timp.
Poziționarea multidirecțională a striurilor oferă mai multă tracțiune pe zăpadă și o manevrabilitate rapidă și precisă indiferent de anotimp.
Compoziția inovatoare a benzii de rulare utilizează tehnologia 4D-Nano Design, facilitând performanțe remarcabile pe carosabil ud și o rezistență redusă la rulare, aspect care eficientizează consumul de carburant.
Modelul EUROALL SEASON AS210 este produs în șaptezeci și nouă de dimensiuni cuprinse între 13 și 19 inci, cu indici de viteza T, H, V sau W și o lățime maximă a benzii de 265 mm.
Modelul FALKEN WILDPEAK A/T AT3WA poate excelează în orice anotimp și pe orice suprafață de rulare, indiferent de vreme.
Destinat în special automobilelor cu tracțiune integrală care parcurg ocazional și drumuri forestiere, WILDPEAK A/T AT3WA este cel mai performant model în categoria All-Terrain din gama FALKEN.
Profilul în zig-zag mărește aderența pe noroi sau alte suprafețe dificile, asigurând totodată și o evacuare eficientă a lichidelor de pe suprafața benzii. Nivelul optim de tracțiune oferit face posibilă ieșirea din orice scenariu solicitant întâmpinat pe teren accidentat.
Blocurile laterale sunt ranforsate pentru a nu permite deteriorarea anvelopei în mers.
FALKEN echipează din fabrică modelele Mercedes G Class si DODGE RAM 1500 cu anvelopele WILDPEAK A/T AT3WA.
FALKEN WILDPEAK A/T AT3WA este produs în treizeci și patru de dimensiuni cuprinse între 15” și 20” de inci, cu indici de viteză Q / R / S / T / H și o lățime maximă de  265 mm.