WestLake

Înființată în anul 1958, compania producătoare de anvelope Westlake a reușit în timp să își consolideze renumele în segmentul de buget. Condusă de o filosofie de afaceri care pune accent pe inovație și accesibilitate, compania continuă să facă demersuri în dezvoltarea unei game de anvelope cu impact redus asupra mediului înconjurător, Gama de modele cu multitudinea sa vastă de dimensiuni disponibile, acomodează autoturisme din segmental compact, mijlociu, SUV-uri, autoturisme comerciale destinate transportului de mărfuri dar și celor industriale și Agricole.

Producătorul de anvelope alocă o importanță deosebită în adaptarea modelelor sale la mai multe tipuri de suprafețe carosabile. Longevitatea companiei WESTLAKE a fost consolidată prin calitatea și accesibilitatea gamei sale de anvelope oferite. În prezent, producătorul își comercializează modelele în America de Nord, Europa, Asia, Australia și Africa.

Printre modele care se bucură de un real success se numără și Westlake SA37, o anvelopa sport de vară care oferă un nivel foarte bun de aderență, o rezistență redusă la rulare și totodată mai mult confort.

SA37 oferă distanțe reduse de frânare, reușind  să obtină clasa „B” la franarea pe carosabil ud, performanță egalată de fiecare dimensiune disponibilă. Cu ajutorul celor 4 caneluri principale, dispuse pe întreaga circumferință a benzii de rulare, SA37 asigură o bună dispersare a apei și un risc redus de acvaplanare.

WESTLAKE ZuperEco Z-107 este o anvelopă de vară destinată automobilelor din segmentul mediu și compact, care oferă performanțe optime, fără a compromite însă confortul pasagerilor din habitaclu. Aderența optimă pe carosabil ud este facilitată de cele patru caneluri longitudinale late, prezente pe banda de rulare, care asigură o evacuare eficientă a apei, minimizând astfel riscul apariției acvaplanării. Blocurile laterale compacte conferă stabilitate optimă în timpul virajelor si facilitează un răspuns prompt al direcției.
Confortul pasagerilor este maximizat, grație compoziției benzii de rulare, care facilitează nivelul optim de elasticitate în rulare, oferind în acelasi timp un randament kilometric extins.
Anvelopa WESTLAKE ZuperEco Z-107 este produsă într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 13” și 18” incI.
WESTLAKE Sport SA-37 este o anvelopă de vară, dedicată șoferilor cu un stil dinamic de condus, care oferă performanțe remarcabile în materie de manevrabilitate și aderență și de asemenea favorizează menținerea costurilor de exploatare la un nivel redus.
Pentru a facilita un randament kilometric extins, a fost utilizată o compoziție de nouă generație la dezvoltarea benzii. Rezistența la rulare a fost astfel redusă iar zgomotul produs în timpul deplasării a fost minimizat, oferind confort sporit pentru pasagerii din habitaclu. Pentru o aderență optimă pe asfalt uscat, banda de rulare dispune de o porțiune rigidă centrală circumferențială, care facilitează un răspuns prompt al direcției.
Evacuarea eficientă a apei acumulate în banda de rulare este datorată celor patru caneluri longitudinale, prezente pe întreaga circumferință a anvelopei, astfel minimizându-se riscul apariției fenomenului de acvaplanare.
Modelul Sport SA-37 este produs într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 15” și 16” inci, fiind ideal pentru automobilele cu valențe sportive din segmentul compact.
Anvelopa de iarnă WESTLAKE ZuperSnow Z-507 este destinată automobilelor din segmentul compact și mediu. Performanțele foarte bune de frânare, aderența oferită pe zapadă și randamentul kilometric extins, sunt valentețe cheie care fac din Z-507, anvelopa ideală pentru regiunile unde iernile sunt severe.
Tractiunea optimă oferită chiar și în cele mai crâncene condiții de iarnă este datorată profilului asimetric, care beneficiază de blocuri laterale robuste, pentru un plus de aderență pe suprafețele alunecoase. Canelurile longitudinale late elimină eficient zăpada acumulată în banda de rulare iar lamelele zimțate care sporesc numărul punctelor de contact, contribuind la reducerea distanțelor de frânare.
WESTLAKE Z-507 este o anvelopă de iarnă care se adresează șoferilor exigenți, care au nevoie de performanțe optime pe carosabil ud sau acoperit cu zăpadă. Modelul ZuperSnow Z-507 este produs într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 16” si 19” inci, cu o lățime maximă de 245 mm.
Indiferent de sezon, anvelopa WESTLAKE All Season Elite Z-401 oferă aderență optimă la rularea pe asfalt uscat, carosabil ud și zăpadă, fiind destinată șoferilor care pun accent pe siguranță. Profilul în formă de V al benzii de rulare, dispune de caneluri late care ajută la eliminarea eficientă a zăpezii acumulate în banda de rulare, în același timp minimizând riscul de acvaplanare.
Fiind destinată utilizării extinse pe întreg parcursul anului, anvelopa All Season Elite Z-401 dispune de o compoziție nouă, denumită ZC, care reduce considerabil rezistența la rulare, optimizând astfel randamentul kilometric al anvelopei.
All Season Elite Z-401 este produsă într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 13” și 19” inci, cu o lățime maximă de 245 mm.