Alcar

Grupul ALCAR

Grupul ALCAR este Numărul 1 în Europa în ceea ce priveşte sectorul aftermarket de jante din aliaj ușor şi oţel!

Sub umbrela BBV Beteiligungsgesellschaft mbH a fost fondat în 1984, cu sediul în Hirtenberg/Austria, cel mai mare furnizor european de jante din oțel și aliaj pentru segmentul aftermarket. În anii '90, Grupul ALCAR a încorporat companii de distribuție de vârf din cele mai importante țări europene, prin intermediul cărora, dar și al multor alți parteneri de distribuție furnizează produse pentru toată piața aftermarket din Europa.

ALCAR – un grup solid de companii 

ALCAR este un grup industrial și comercial activ la nivel internațional, care își concentrează strategia în direcția vânzării en-gros și a fabricării de jante din oțel și din aliaj. Grupul ALCAR este, de asemenea, liderul de piață în segmentul auto aftermarket din Europa. Principalele activități de afaceri ale grupului sunt axate pe vânzarea en-gros la nivel național și internațional, fabricarea de jante din oțel și din aliaj precum și distribuția de sisteme de monitorizare a presiunii (TPMS) și a roților complete. Prezența internațională a grupului de companii cu sediul central în Austria totalizează 29 de companii situate în 16 țări europene în care lucrează peste 780 de persoane angajate în dezvoltare, fabricație și distribuție, care desfășoară activități de succes cu cele șase mărci înregistrate.

Mărcile Grupului ALCAR 
Grupul ALCAR oferă jante din aliaj și oțel sub următoarele mărci:

AEZ - DESIGN. CALITATE. LIFESTYLE.
DOTZ - TENDINȚE. TUNING. CUSTOM.
DEZENT - TÂNĂR. MODERN. PREZENȚĂ DECENTĂ.
ALCAR STAHLRAD impresionează prin calitatea de prim-montaj și disponibilitate imediată.
ALCAR HYBRIDRAD - Simbioza perfectă dintre avantajele unei roți de oțel și cerințele de proiectare ale unei jante din aliaj.
DOTZ SURVIVAL - Jante pentru individualiști, căutători de aventură și adevărați off-roaderi.

ALCAR combină designul și dezvoltarea, producția cu tehnologii de ultimă oră, marketingul și vânzările în cadrul unui grup de companii. Punctele forte ale Grupului ALCAR sunt răspunsurile rapide la schimbarea condițiilor de piață, dezvoltarea de idei orientate către clienți și inovațiile în materie de design. Cu o gamă completă de jante pentru automobile, SUV-uri, autovehicule comerciale ușoare și autovehicule off-road, ALCAR acoperă toate grupurile țintă cu ajutorul celor 4 mărci ale sale: AEZ, DOTZ, DEZENT și marca de jante din oțel ALCAR STAHLRAD.

Cele mai înalte standarde de calitate
ALCAR se dedică absolut calității produselor, iar în 2005 a finalizat cel mai mare proiect de construcție din istoria grupului: AEZ PRODUCTION, care poate produce anual peste 1,2 milioane de jante din aliaj, pe o suprafață de ​​14.000 de metri pătrați. Prin intermediul mărcilor sale, Grupul ALCAR comunică cu toate grupurile țintă: gama completă pentru automobile, autovehicule off-road și comerciale ușoare include jante de la 13" până la 22" în 72 de modele, cu aproximativ 1.800 de coduri de produs și milioane de aplicații. Pentru toate acestea este utilizat un sistem uniform de accesorii. 17 depozite pe tot teritoriul Europei dispun de până la 800.000 de jante de aliaj în stoc, oferind astfel un nivel mare de disponibilitate.

Jante din oțel
Jantele din oțel au un vârf de disponibilitate la începutul iernii. În depozitele din Europa sunt disponibile circa 2,5 milioane de jante din oțel pentru sezonul de iarnă, acestea trebuind procesate și expediate clienților în cel mai scurt timp posibil. Grupul ALCAR oferă servicii 24 de ore în marile comunități urbane din Europa. Jantele din oțel furnizate provin de la fabrica ALCAR Ruote SA (Elveția) a Grupului ALCAR și de la alți furnizori, mai ales de la cel mai mare producător din lume, de jante din oțel, Hayes-Lemmerz.

106749

Steel wheel ProductionLOCAȚII DE PRODUCȚIE JANTE OȚEL
ALCAR Ruote SA, CH


LOCAȚII PRODUCȚIE JANTE ALIAJ
ALCAR Leichtmetallräder Production, DE (2 unități de producție)


REȚEA DE VÂNZARE ȘI DISTRIBUȚIE

 • ALCAR HERINGRAD GmbH, AT
 • OCL BRORSSONS AB, SE
 • ALCAR BOHEMIA S.R.O., CZ
 • ALCAR DANMARK A/S, DK
 • ALCAR HUNGÁRIA KFT., HU
 • Gumi-Profi Team KFT., HU
 • ALCAR WHEELBASE ROMANIA SRL, RO
 • ALCAR DEUTSCHLAND GmbH, DE
 • ALCAR BENELUX B.V., NL & BE
 • ALCAR POLSKA SP.Z.O.O., PL
 • RC SPORT ALCAR FRANCE SARL, FR
 • ALCAR ITALIA S.R.L., IT
 • ALCAR SLOVAKIA S.R.O., SK
 • ALCAR FINLAND OY, FI, LU
 • DBV Würzburg GmbH, DE