Din decembrie 2013, ALCAR WHEELBASE ROMANIA este importator oficial al mărcii NEXEN. Aceste anvelope sunt fabricate în cele două uzine din Coreea (Yangsan şi Changnyeong), și se situează în avangarda tehnologică a industriei de profil. Prin gradul mare de tehnologizare, cele două unităţi de producţie oferă un control strict al calității. Cel mai mare avantaj al anvelopelor NEXEN este însă raportul ideal calitate/preţ, o caracteristică evidenţiată şi de testele efectuate de presa de specialitate, dar şi de popularitatea acestei mărci, aflată în continuă creștere în Europa.

Gama NEXEN include anvelope de vară pentru autoturisme, sau pentru SUV-uri și Autovehicule Comerciale Ușoare, precum și o bogată selecție de anvelope de iarnă si all season destinate autovehiculelor de pasageri sau mărfuri.

NEXEN N'FERA SPORT este o anvelopă sport performantă, destinată automobilelor puternice care au nevoie de cea mai bună aderență pentru accentuare valențelor.
Suprafața de contact generoasă este fundamentală pentru o anvelopa sport, mai ales pe carosabil ud. În aceste condiții, modelul Nexen se remarcă prin performanțele sale, fiind concepută pentru a facilita o evacuare eficientă a apei acumulate în banda de rulare, pentru a asigura o stabilitate crescută în viraje și pentru a scurte distanțele de frânare.
Grație profilului complex, tracțiunea și stabilitatea în viraje sunt îmbunătățite. Banda centrală rigidă, este responsabilă de îmbunătățirea stabilității în linie dreaptă.
NEXEN Tire a fost desemnat de către producătorul consacrat de automobile PORSCHE, să echipeze din fabrică cea mai recentă generație a modelului Panamera cu anvelopele premium N’FERA Sport în dimensiunile 265/45 R19 105Y XL și 295/40 R19 108Y XL.
Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru NEXEN Tire în procesul consolidării imaginii de marcă PREMIUM.
Datorită performanțelor sale remarcabile înregistrate la viteze mari pe carosabil ud și uscat, anvelopa de vară N’FERA Sport a fost apreciată în numeroasele teste desfășurate de publicațiile cu renume din domeniu precum AUTOBILD, ADAC Motorwelt (Germania), TCS (Elveția), and ÖAMTC’s Auto Touring (Austria), obținând recomandări și calificative foarte bune.
Grație profilului inovator, anvelopa NEXEN a obținut distincția pentru cel mai bun design în categoria design-ului de produs la ediția din 2020 a Red Dot Design Awards.
N'FERA Sport este produs într-o multitudine de dimensiuni care variază între 17 și 20 de inci, cu o lățime maximă de 275 mm.

NEXEN N'BLUE HD PLUS este anvelopa de vară ideală pentru șoferii orientați spre performanță și costuri echilibrate.
Stabilitatea excelentă pe carosabil ud, dar și în timpul abordării rapide a virajelor, este facilitată de canelurile laterale, care accentueză rigiditatea benzii de rulare. NEXEN N'BLUE HD PLUS a fost proiectată pentru a oferi un plus de eficiență, prin reducerea rezistenței la rulare, aspect care scade consumul de combustibil și crește rezistența la uzura.
Riscul apariției a fenomenului de acvaplanare este redus grație celor patru caneluri longitudinale, prezente pe circumferința anvelopei, responsabile de evacuarea rapidă a apei.
NEXEN N'BLUE HD PLUS este produs într-o gamă largă de dimensiuni, care variază de la 13” pana la 17” inci, cu o lățime maximă de 235 mm.

 

NEXEN N"Blue S se adresează în special șoferilor din mediul urban, care pun accent pe aderență și fiabilitate, oferind distanțe de frânare reduse atât pe asfalt uscat, cât și pe carosabil ud. Unele din cele mai importante caracteristici la rularea pe carosabil ud sunt: aderența în viraje, răspunsul prompt al direcției. Nexen a accentuat aceste valențe prin amplasarea canelurilor numeroase, de mici dimensiuni, prezente pe banda de rulare. Aderența pe carosabil ud este foarte importanta, profilul restilizat asigurând evacuarea eficientă a apei de pe suprafața benzii de rulare, minimizând riscul apariției fenomenului de acvaplanare, grație canelurilor longitudinale amplasate pe întreaga circumferință a anvelopei.

Unul dintre atuurile principale ale modelului NEXEN N"Blue S este rezistența redusă la rulare, care eficientizează consumul de carburant si facilitează uzura uniformă a benzii de rulare, fără a compromite nivelurile de siguranță și confort oferite.

NEXEN WINGUARD Snow G3 este o anvelopă de iarnă, eficientă atât pe zăpadă cât și pe carosabil ud, fiind o alegere ideală pentru zonele unde clima face ca drumurile să nu fie acoperite permanent cu zăpadă.
Tracțiunea excelentă pe suprafețe alunecoase este meritul semi canelurilor situate pe lateralele benzii de rulare, responsabile cu creșterea punctelor de aderență în aceste condiții. Performanța foarte bună pe zăpadă este asigurată de canelurile în formă de V, denumite de Nexen “Cycloid Spiral Helix Design”, acestea având și rolul de a drena eficient apa acumulată în banda de rulare, impiedicând astfel apariția fenomenului de acvaplanare.
Fiind o anvelopă destinată zonelor unde zăpada apare ocazional, nu a fost neglijată nici performanța obținută pe asfalt uscat grație canelurilor alternante.
Anvelopa NEXEN WINGUARD Snow G3 este disponibilă cu dimensiuni începând de la 14” și până la 16”. Lățimea maximă fiind de 235 mm.
Anvelopa de iarnă NEXEN WINGUARD Snow G WH2 oferă performanțe remarcabile pe zăpadă, pe carosabil ud și pe asfalt uscat. Aceste aspecte fac ca, modelul WINGUARD Snow'G WH2 să fie alegerea ideală pentru drumurile acoperite permanent cu zăpadă. Grație canelurilor centrale amplasate în zig zag, tracțiunea este optimizată .
Riscul de acvaplanare este redus datorită profilului în V care dispune de caneluri late, eficientizând evacuarea apei de pe suprafața benzii de rulare.
Produsă în mai multe dimensiuni care variază între 16” și 18” inci, anvelopa NEXEN WINGUARD Snow G WH2 este ideală pentru automobilele din segmentul compact, maximizând nivelurile de siguranță și confort în rulare, fără costuri exagerate.
NEXEN WINGUARD SPORT 2 oferă stabilitate și aderența optimă pe timp de iarnă, facilitând performanțele maxime ale automobilului în timpul sezonului rece. Concepută pentru a oferi mai mult dinamism, anvelopa Nexen dispune de caneluri 3D pentru a îmbunătății tractiunea și stabilitatea în viraje, atât pe zăpadă cât și pe carosabil uscat.
Profilul în V cu striații multiple asigură aderență optimizată și stabilitate îmbunătățită pe carosabil ud, grație canelurilor longitudinale așezate în zig zag, prezente pe întreaga circumferință a benzii de rulare.
NEXEN WINGUARD SPORT 2 este alegerea ideală pentru șoferii care sunt în căutare de o anvelopă de iarnă peformantă, capabilă să ofere performanțe maxime atât pe zăpadă, cât și pe carosabil ud. Anvelopa NEXEN este produsă într-o varietate de dimensiuni cuprinse între 15” și 20” de inci.
NEXEN N'Blue 4Season desăvârșește nevoia de mobilitate în orice anotimp, oferiind performanțe remarcabile în segmentul de preț ocupat, fără a compromite siguranța și confortul pasagerilor. Concepută pentru automobile compacte, modelul NEXEN conferă o aderență optimă indiferent suprafața de rulare și temperatură.
Tracțiunea optimă pe carosabil ud este facilitată de canelurilor late, poziționate în formă de V. Profilul complex este responsabil de minimizarea riscului de aparitie a fenomenului de acvaplanare, oferiind stabilitate laterală optimă atunci când, carosabilul este acoperit cu zăpadă.
Anvelopa NEXEN oferă performanțe foarte bune chiar și în condițiile crâncene de iarnă întâmpinate, grație canelurilor dese cu adâncimi variabile, cunoscute sub numele de “3D Sipes”.
Anvelopa NEXEN N'Blue 4Season este destinată automobilelor compacte, oferiind confort și siguranță în parcurgerea traseelor zilnice, fără a avea un impact considerabil asupra costurilor.
Dimensiunile în care este produs modelul NEXEN N'Blue 4Season variază între 14” si 15” inci, cu lățimi situate între 155 mm și 185 mm.