Jante special concepute pentru automobile electrice

Header

Jante special concepute pentru autovehicule electrice

Conceptul de Electromobilitate continuă să ia amploare, odată cu dezvoltarea gamelor din ce în ce mai variate de automobile electrice pe care producătorii auto consacrați le oferă. Automobilele SUV de dimensiuni medii se bucură de o popularitate în plină creștere, inclusiv modelele alimentate de un motor termic. Cele trei automobile SUV de dimensiuni medii, cu tren de rulare electric, oferite de către producătorii BMW, Skoda și Volvo, reprezintă soluții ideale pentru familii, fiind adecvate unui regim de utilizare de zi cu zi. Având o capacitate portantă crescută, modelele de jante AEZ Porto (Dark și Black) și AEZ Panama (Dark și High Gloss) sunt recomandate automobilelor electrice.

Skoda Enyaq: Pentru cei care pun accent pe confort

Skoda - producătorul auto ceh, componentă a grupului Volkswagen, este recunoscut pentru modelele sale atractive, concepute pentru uz zilnic, care oferă un raport calitate-preț excelent. Modelul cu tracțiune spate, Enyaq, este un SUV de dimensiuni medii, care dispunde de un tren de rulare electric și este disponibil în trei versiuni de acumulatori (52, 58 și 77 kWh), oferiind o autonomie care variază între 362 și 541 Km. Modelul Skoda oferă un pachet echilibrat care se axează pe calitate, confort, autonomie și manevrabilitate.

Aspectul robust al automobilului ceh de două tone este accentuat de design-ul cu spițe încrucișate în formă de Y al jantei Porto, modelul AEZ fiind recomandat pentru automobilele electrice de acest gabarit. Janta disponibilă în două variațiuni de nuanțe, este produsă într-o multitudine de dimensiuni cuprinse între 18 și 21 de inci. Având certificare ECE și ABE, modelul cu spițe în formă de Y, AEZ Porto, oferă o gamă largă de aplicații pentru autoturisme BEV, HEV și PHEV.

Modelul Skoda cu o lungime de 4.65 de metri are un interior spațios, portbagajul său având o capacitate de 1710 litri cu bancheta din spate pliată, iar 585 de litri cu 5 pasageri la bord. Consola centrală de ultimă generație dispunde de un afisaj tactil, meniul fiind similar cu cel întâlnit pe automobilele Volkswagen. Conexiunile Apple CarPlay și Android Auto aigură conexiunea între telefonul mobil și sistemul infotainment al mașinii.

Bild3 (1)

BMW iX3: alternativa dinamică

Puțin mai mare ca dimensiuni în comparație cu Skoda Enyaq, modelul iX3 este prezentat de către BMW ca fiind varianta electrică a cunoscutului SUV X3, dinamica de condus fiind la același nivel cu cea a omologului cu motor termic. Prin intermediul șasiului adaptiv al modelului iX3, garda la sol poate fi coborâtă cu 7.5 cm printr-o simplă apăsare de buton, în comparație cu varianta pe benzină. Motorul electric al modelului iX3 dispune de o putere de 210 kW (286 CP), fiind alimentat de un acumulator de 80 kWh.

Design-ul cu spițe încrucișate al modelului Panama High Gloss îmbină cu brio dinamismul cu aspectul impunător caracteristic jantelor AEZ. Accentele sale polișate insuflă eleganță, accentuând aspectul SUV-ului modern de dimensiuni medii iX3. Capacitatea portantă de 1025 de Kg a jantei AEZ, face din modelul Panama High Gloss, alegerea ideală pentru automobilele premium SUV și BEV. Omologările suplimentare nu mai sunt necesare deoarece modelul Panama dispune de certificare ECE.

Cu o lungime de 4.73 de metri, modelul iX3 dispune de un portbagaj încăpător cu un volum cuprins între 510 și 1560 de litri, în funcție de configurație. Scaunele sport oferă susținere suplimentară iar sistemele de asistență oferă mai multă siguranță în mers. Sistemul de navigație și tempomatul disponibil pe modelul BMW, ajută la maximizarea autonomiei automobilului.

Bild1 (2)

Volvo XC40 Suveranul pur electric

Volvo face față cu brio provocărilor din sfera electromobilității, luându-și angajamentul ca până în anul 2025, jumătate din ansamblul de modele oferite să fie alcătuit din automobile electrice. Modelul SUV de dimensiuni medii XC40 are o masă de aproape 2200 Kg. Filozofia unică de design suedeză, este proeminentă în modelul XC40, aspect care diferențiază vizual SUV-ul de concurență. Automobilul suedez este disponibil și într-o variantă cu tracțiune integrală care dispune de un motor adițional care alimentează exclusiv puntea spate. Motorul electric poate dezvolta până la 300 kW (408 cai putere), performanță care garantează o experiență de condus dinamică.

Cu o greutate de 2200 de Kg, Volvo XC40 exercită o sarcină crescută pe jante, aspect care nu pare a fi o provocare pentru modelul AEZ Panama Dark, care dispune de o capacitate portantă de 1025 de Kg / jantă. Certificarea ECE, construcția concavă cu spițe încrucișate în formă de Y, contrastul oferit de suprafețele polișate și spițele negre sunt aspecte care remarcă janta AEZ Panama Dark în sfera alternativelor aftermarket.

Design-ul interior al modelului XC40 este stilizat într-o manieră atrăgătoare și construit cu materiale premium, fiind structurat ergonomic pentru a acomoda confortabil pasagerii și bagajele. Acumulatorul de 78 kWh de care dispune automobilul suedez, asigură o autonomie de 428 de kilometrii.

Bild2 (1)

Modelele menționate pot fi cosmetizate cu orice jantă din gama AEZ.

Probați orice model de jantă cu ajutorul Configuratorului virtual de jante ALCAR.